13 January 2016

OMG IM BACK GAIS!

Assalamualaikum...

Ha kalau anda tengah baca blog ni, thanks la ok. 6 bulan aku menghilang sebab lupa email nak login blog, baru sahaja 10 minit yang lalu aku berjaya mendapatkan semula email yang telah hilang dari ingatan tersebut wahahahahahaa teruk kan aku ni. Ah whatever.

Ha aku sekarang ni dah semester 6, which is my last semester dan inshaAllah kalau diizinkan oleh-Nya aku akan bergraduasi lah pada hujung tahun ni. Ok bawak bunga dan chocolate untuk aku nanti tau heh sebab aku kan memang suka benda cheesy ni, so bawak la tau? HAHAHAHA ye tak malu en. Btw my results for sem 5 was so-so. I wish I can do better, actually its not that bad but yea i will always put high expectations in everything I do, so it leads to dissapointment. But mom told me that I should put high expectations so that I will try my very best to achieve it, but God knows the best, yes? Whatever it is, alhamdulillah for everything.

And yeaaaaa got my muet result olediiiiii!!! Hehe Alhamdulillah sekarang dah senang hati nak sambung belajar. Btw sekarang ni aku tengah internship kat law firm (account department) area rumah aku je. Masuk kerja pukul 9, 8.45 baru aku start engine kereta wahahahahahhaa. But seriously, now I know why my lecturers always cakap ceni "u all ni ambik account mesti power kan" "esh takutnya dak dak account" and us macam ugh what? Accountancy je kot? Bukannya medic or law, engineering ke tu memang susah ah. Account susah mende? 

Bila dah kerja ni KAHKAHKAH ampuni daku lecturer sekalian, bapak stress gila. Baca ws group, tweets, moments my coursemates semua cakap busy and pening, nak balik awal lah hape HAHAHAHAHAHAHAH macam omg semua culture shock gila? Ke aku je? Aku punya tahap busy tu sampai battery hp kalau pergi kerja 100%, balik pukul 6 still ada 90%. Ha bayangkan betapa tak sempat check social media dia. Nak rindu pakwe pun tak sempat boss dah suruh key in data client T___T. Aku ada sekotak besar data kena key in dalam system dan aku bajet aku akan siap dalam masa 3 minggu lagi HAHAHAHAHAHA oh ya,esok boss suruh out station. Wah bunyi nak gempak je doh, takdelah. Tapi kerja kat luar. Sebab company kitorang install accounting software baru, aku kena pergi jumpa auditor nak briefing and ajar aku guna benda alah tu sebab nanti kalau account salah, auditor cari sape????????? Aku la. Kui kui kui.

Tapi everyday aku pergi kerja aku niatkan dalam hati, ini semua sebahagian dari proses mencari ilmu. Always tamakkan ilmu gais! Jangan tamakkan harta dunia, tamakkan ilmu takpe. Selagi ada peluang, gunakan sebaiknya sebab being educated is so important! I sedar diri tau, I don't have the looks, I am far from being a model or someone who is so famous and pretty that rich guys sanggup nak kahwin dengan dorang. So I have to be educated, I have to be rich, I want to be rich so that I can buy lots of make up stuffs wahahahahhaha macam tak berkait je kan? OK, aku memang suka buat perenggan tak berkait. Tapi tulah, apa yang aku cuba sampaikan ialah, never stop learning! Muah ciked bye

3 comments:

Hikaru Yui said...

masih membaca dengan setia.

=p

Cik Lilo said...

Thank you yui!!! Hehehehe

Mai said...

Selamat Internship :DDDDD