08 March 2012

Kertas kacang.

Hi semua orang! Pekaba pekaba! Hik hik hik. So minggu ini sangat dahsyat. Saya hanya mampu tidur selama 4-5 jam sahaja sehari. Saya sangat sedih. Life saya macam dah takde life. Saya ingin jadi gila seperti dulu. Well minggu ni saya exam. Esok tinggal paper kacang goreng 5 minit dah siap je. Sivik, PJK and subjek tambahan saya, Tasawwur. Actually budak kelas lain yang sememangnya ambik subjek ni dah ambik hari selasa tu. Tapi sebab saya ambik subjek ni di luar jadual sekolah dan hari selasa tu saya exam chemistry, jadi saya kena ambik hari Jumaat.

Ehem, soalan bocor anyone? Hahaha just kidding.

Hari Isnin tu balik sekolah lambat. Study dengan my girls. Then balik je sekolah, terus pergi Rawang dengan bonda & ayah. Dengan baju sekolah tak tukar, just sempat tukar pashmina je. Tu pun saya hanya bawa satu pin dan saya pakai belit asal ada rupa je.


Ehem omey tak headphone tu. Bonda kita belikan.

Haaa pastu selasa exam cam biasa ah. Exam chemistry sebenarnya teacher dah bagi soalan bocor tapi sebab saya tak sempat salin habis, tulisan macam cakar ayam, saya pun tak faham apa saya tulis, lalu kantoi tak dapat jawab. Muahaha. Affat dapat tahu, habis saya dibebelnya :( So sad. Bm dengan agama senanglah jugak. Tapi peribahasa tu, pergh fail gila siot. Tah hape-hape peribahasa saya bagi. Sorry cikgu.

English senang kot, sikitlah. Add Maths, wuuuwuwuwu nak nangis! Tidur 4 jam je malam tu nak study. Soalan dia senang gila tapi tak sempat jawab. Masa sekejap sangat. Soalan nombor 6 tu terlupa nak buat cemana, bila dah ingat, masa dah habis. Dah la 6 markah :( Nak nangis. Tapi rasanya tu je soalan yang tinggal, dengan soalan nombor 8 ke berapatah.
Physics, memang bantai semua. Hahahaha. Dah la tak study, well actually sempat je nak study sebelum exam tu, tapi dah duduk dengan my girls, borak lebih. Malas nak study.

Ehem maths senang. Yayyyyy! Harap-harap dapat A++++++++ yooo. Sejarah pun agak senang sebab soalan dia ulang-ulang plus saya study bagai nak gila untuk sejarah. Account, main buat je. Lupa format ke apa, buat je. Asalkan penuh. Hehehe. Paling banyak lupa masa penyesuaian bank ah. Lol. Sian kan.

Tadi sebelum start maths, Izzati macam pandang saya. Pastu dia macam.

"Syamim kau lek eh. Lek lek. Kau jangan stress sangat tau. Jangan terjun bangunan ke apa ke. Esok paper paling susah tuuuuu. PJK dengan Sivik. Susah tuuu. Kau jangan stress sangat tau. Kau rileks je"

"Kau ni apahal?" <-- Masa ni aku dah nak tergelak tapi buat muka stone.

"Taklah. Aku susah hati ni. Esok kan pjk dengan sivik. Aku taktau nak jawab apa. Susah gila paper tu. Tu aku taknak kau stress. Haaa athirah! Blablabla..." *Dia cakap kat athirah pulak* *Pastu kat Fatin pulak*

"WEH KAU DAH LAMA HIDUP EH? KAU NAMPAK LANTAI NI? KAU NAK AKU PIJAK TAK LANTAI NI? KAT LANTAI NI ADA MUKA KAU TAU"

Hahahhahahaha annoying gila Izzati. Dengan muka serious dia pandang aku, lempang tau ah. Dia ni tablemate aku paling gila sekali. Haaa tadi masa letak beg kat keluar, aku nampak affat. Well kelas sebelahhhhhhh. Pastu aku pergi kat dia, main peluk-peluk. Tetiba dia macam "Eh wangilah kau ni" "Memang pun, sentiasa" Hahaha meh peluk i semua orang, i wangi ok. Tetiba teringat ada orang pernah tuduh kita dengan affat lesbian sebab suka peluk-peluk sambil jalan. Lol. Bodoh gila. K bai.

5 comments:

Hikaru Yui said...

haha pin satu belit ikut dan pun ok je..

seronok sungguh baca entry pasal sekolah sbb dah lama tinggal skolah rindu rasanya =p

*tips admath : sila faham sesuatu tajuk dgn formula sendiri.. klu xsendiri pun cari dalam buku rujukan... selalunya yg dalam buku teks susah nak faham*

Cik Lilo said...

Yui : Muahahaha! Nanti kita buat entry pasal sekolah banyak sikit. Oh gitew ke, tapi kitorang takde belajar guna buku teks, guna notes yang cikgu bagi je. Waaaaaa sedihnya cakap pasal add maths!!!

Hikaru Yui said...

pastukn dlm exam... paper 2 section c yg kena pilih 2 soalan tu slalu guna soalan apa?

trigonometry snang sbb formula dy mmg pakai yg tu ja bila2 pun dan progression snang sbb xkena kira benda pelik2...

elakkan soalan motion sbb mmg payah unless mmg dah train utk jawab..hehe

Cik Lilo said...

Yui : Kitorang punya tak ikut format betul lagi tahun lepas. Oh gitew ke. Okay thanks!!!!! Lagiiiiiii physics takde? Hahaha

Hikaru Yui said...

silap maklumat.. bukan progression tapi linear programming..huhu

aku dah tinggal physics lama.. so dah berkarat..kahkah tanyalah cikgu anda yg hari2 ajar physics confirm beliau tahu apa tips2 berkesan