10 February 2012

#TeamSPM2012

Hai semua. Pagi tadi kitorang semua para pelajar form five dikerah duduk dalam dewan isi borang pendaftaran ess pee emm. Huyyoh! Berdebar habis. Terasa macam dah dekat sangat je. So dah isi semua benda, isi mata pelajaran teras. So pelajaran teras aku.

Bahasa Melayu
Bahasa Inggeris
Mathematics
Sejarah
Pendidikan Islam


And elektif aku pula

Chemistry
Physics
Add Maths
Prinsip Perakaunan


Tetiba cikgu tanya, siapa nak ambik subjek tambahan, sila pergi ke depan. Nurin mestilah sebab dia memang dah belajar akaun. Jadi dia gi depan. Okay aku dah sejuk gila tangan nak menggigil semua. Sebabnya dari tahun lepas lagi kitorang memang plan nak tambah subjek. Tapi kitorang tanya takde siapa nak tandakan paper exam kitorang kalau monthly test ke, midterm ke, final ke. Susahlah camni kan. Tetiba masa bulan 1 haritu ada ustazah ni cakap dia sanggup tanda paper kami sebab dia suka kalau kami ambik subjek tu. Kitorang tak kenal pun ustazah tu tapi dia baik sangat nak tandakan paper kami. Masa tu kitorang dah putus asa dah nak ambik subjek tu. Jadi selepas dikira-kira..................

Me, Ainina, Afiqah, Affat. Izzati, Fatin and Athirah....................


Kitorang ambik Tasawwur Islam. Clap clap clap.


Mula mula tu tak yakin gila ah, sebabnya dah 9 pun tak terbawak. Tapi aku ikut gerak hati. Dan aku yakin apa aku buat ni betul. Lagipun ustazah kata kitorang boleh bawak punya, dia kata taklah susah mana. So kitorang pun dah tanda kat borang tu, dah hantar dah pun. Sekarang tawakal jelah banyak-banyak. Tawakal tak belajar buat apa. Hahahahahhaha yelah aku nak gi belajar ah ni. Bongok ah aku benci adik aku ni asyik berebut laptop je dengan aku. Aku dah bosannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn berebut laptop.

So doakan saya dan kawan-kawan awesome saya berjaya dalam exam kitorang. Tak sabar nak berjaya, bak kata Izzati. Hahahaha. So lepas ni jangan salahkan aku kalau dah lama tak update blog. Bertambah-tambah kerja aku lepas ni. Dah la belajar sendiri je sebab kat sekolah manade cikgu nak ajarkan kitorang. Ni lepasni kenalah aku struggle balik semua benda. Lifeless dah sekarang. Dah la banyak drama korea best sekarang ni. Yes,Captain! Cite ni best gila omg. Pastu Vanila Coklat la. Hape benda la. Semua aku tengok.

Okay gtg! Sambung belajar. Bye!

*Ada kemungkinan Boyfriend akan datang Msia tak lama lagi menurut kepada orang yang organize kan fan meeting tu. Omg i just can't wait! Jo Youngmin ahhhhhhhhhhh~ Tak lama lagi kita akan bertemu juaaaaaaaaaa. Nantikan i okay baby. Xx

5 comments:

yanyan shzk :) said...

gud luck for ur spm yaa! :D

Syu said...

Good Luck SPM! Tasawwur senang, insyaallah boleh punya :)

Cik Lilo said...

Thanks!

mizz syarz said...

syamim,good luck...insyaAllah...syamim boleh..ingat pesan kite..kalaw kite belajar ilmu ALLAH..insyaAllah semuanya akan berjalan dengan mudah..pasti ade kejayaan pada akhirnya.kepahitan yang kite rase hari ini..adalah untuk kemanisan yang berpanjangan:)

Cik Lilo said...

Miss Syarz : InsyaAllah. Terima kasih banyak-banyak. Syamim akan ingat semua tu. Amin!!!