20 April 2012

Didenda jalan itik


Hi. Sudah lama rasanya tak menapak di sini jual muka & jual cerita bosan. Al maklumlah orang sudah beradik. Hahahaha macam selama ni takde adik je kan. Biasalah, saya kan suri rumah tangga separuh masa disini.

Pre mid year sudah habis. Semua paper adalah susah & senang. Ada susah, iaitu yang aku tak study, dan ada senang, yang aku study. Al maklumlah saya kan busy lagi malas, study mana yang sempat jelah. Woi nak dengar cerita tak? Hahahahahaha yang ni cerita lawak lagi. Seriously. Lawak bagi korang, tapi bukan bagi aku.

Tadi, Afiqah cakaplah yang ada few boys jumpa teacher salmi mintak ajar maths lebih masa. Guess what. Teacher macam, okay takde masalah. Tapi ISNIN NI TEACHER NAK DENDA KITORANG SATU KELAS, SEBAB RESULT MATHS KITORANG TAK MEMUASKAN HATI. Dan lebih menyentapkan hati, teacher kata tak kira ah markah tinggi ke, rendah ke, budak pandai ke, kurang pandai ke, SEMUA KENA DENDA!!!!!! Bagus. Mesti ah kena rombak tempat duduk lepasni sebab teacher nak kitorang ni cam ajar kawan yang tak faham semua tulah.

Dan korang tau apa dendanya? Aku dah boleh agak tau, sebab dia dari tahun lepas lagi nak denda kitorang, JALAN ITIK KELILING BLOK. Sambil buat bunyi "quack quack quack". Oh memang itik sesat lah kat blok F lepasni. Jadi para senior junior sekalian, jika hari isnin kelak kamu nampak 40 ekor itik berjalan itik sambil buat bunyi keliling blok, ketahuilah bahawa kelas 5 SCIENCE 2 lah kelas tersebut. Tolong jangan pandang luar. Tolong jangan panggil nama aku. Tolong jangan nak ejek-ejek ya..

Saya memohon bantuan sekalian pembaca blog supaya mendoakan kami kena denda benda lain selain jalan itik. Jalan itik adalah memalukan. Tolonglah, kena ketuk ketampi pun takpe ;( Bye!

4 comments:

Husna said...

hahaha . mesti tecer salmi kan ? well , kita pun penah kena kot . time F3 . haha . oh my oh my . nanti naik tingkat 4 sekali tauuu . haha

Cik Lilo said...

Kak Husna : Haah la! Yekeeeee? Dia memang buat betul-betul eh? Maluuuuuuuuuuu ah!

Husna said...

haha . yup . dia memang akan buat . yg markah gempak ke tak gempak tetap kena . baru fair and lovely kan . haha . nanti pakai lah topeng . baru tak cam mana satu lilo . haha

Cik Lilo said...

Kak Husna : Ish!! Malunya cani. Hahahahaha kalau kita lalu akak jangan pandang luar tau ^^