07 June 2012

B-b-back!


Hi semua!

So hello Batang Kali! Hi hi. I'm back. I'm good. Well macam-macam berlaku kepada saya. Paling geram ada orang tu cam pertikaikan sebab aku takde boyfriend. Lantak ah, asal aku bahagia sudah! Takpayah nak perli sangat. I told my mum la kan about this, nasib baik dia memahami. Ah bonda, i love you so much! My mum tahu semua benda pasal aku, kitorang selalu borak pasal baju, bag, jeans, shopping, barang terkini sampailah kawan lelaki aku. SEMUA! Dia je faham aku, dia je tahu aku suka siapa semua. Yes, aku cerita semua benda kat dia. Dah ah aku emosi ok bila ingat balik cara budak tu perli aku. Nasib baik my mum tenangkan aku ;(

Oya balik kampung, phew. Cool gila. Aku siap lupa dah nama semua orang. Dah ramai sangat. Almost 30+ orang duduk serumah kan. Tak campur adik-beradik kat bukit besi lagi. Agaknya mahu 50+ kot. Aku dengan confidentnya pergi kat cousin aku pastu panggil nama "ANIQ!!!" PADAHAL NAMA DIA AKIF. HAHAHAHAHAHHAHAHA malu kemain wei. Pastu kat kampung jaga Nazmi dengan Akif serentak. Dua-dua ni baby lagi. Akif 4 bulan, Nazmi 2 bulan. Nazmi adik saya ok hehehehehehhe. Memang berciri super kakak kan?

Masa satu malam tu, kitorang semua gi main futsal. Team uncle-uncle lawan team anak buah. Team anak buah menang! Orang tua semua lopek dah tak larat lari. Hahahahaha. Then Affat call saya, ada bad news.

Affat : Wei kenal tak Yasmin? Kawan fira?
Me : Kenal.. kenapa?
Affat : Kau tau tak dia meninggal dunia?
Me : Hah? Ya Allah! Kenapa? Innalillah......
Affat : Accident blablabla (dia cerita the whole story kat aku kan)

Ya Allah. Macam tak percaya :( Aku baru nampak dia tweeting sebelum aku balik kampung. Baru minggu lepas dia follow instagram aku. Dia sangat cantik. Sangat cantik! Paling aku dengan Affat sebak, sampai nak menangis dah kitorang sebab the last person yang Yasmin tu contact adalah Fira. Fira ni kawan kitorang jugak. Aku tak dapat bayangkan perasaan Fira, as her bestfriend, kehilangan Yasmin tu. Sedih. Jomlah kita sedekahkan Al-Fatihah untuk arwah ;)

2 comments:

Norafifah Roshman said...

Al fatihah. sedihnya~ :(

Hikaru Yui said...

dah sampai masa.. kita redhakan je lah... semoga dicucuri rahmat